Hirdetés

Hullanak a fejek a Kremlben: korrupció miatt vették őrizetbe a volt orosz miniszterhelyettest

Nap Híre portré Nap Híre

Őrizetbe vették Dmitrij Bulgakov volt orosz védelmi miniszterhelyettest, és korrupció miatt vádat emeltek ellene - közölte pénteken az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint az FSZB közölte: folyamatban van a nyomozás a tények megállapítására Bulgakov feltételezett "törvényellenes tetteivel" kapcsolatban. A hírügynökség úgy tudja, hogy a volt miniszterhelyettest egy moszkvai fogdába szállították.

Bulgakov, aki - mielőtt 2022 szeptemberében leváltották - a hadsereg logisztikai felelőse volt, a legutóbbi a magas rangú védelmi minisztériumi vezetők sorában, akiket korrupcióval vádoltak meg.

Az egymás követő letartóztatások az orosz hadsereg legnagyobb botránya az elmúlt években. A katonai vezetőket azután vették őrizetbe, hogy az új védelmi minisztert, a katonai tapasztalattal nem rendelkező közgazdász Andrej Belouszovot megbízták, hogy tisztítsa meg a hadsereget a korrupciótól, és korszerűsítse a finanszírozását, hogy pénzelni tudják a Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett ukrajnai háborút.

A tisztogatási eljárás április 23-án kezdődött Timur Ivanov, Szergej Sojgu volt védelmi miniszter közeli szövetségese őrizetbe vételével. Azóta a hadsereg és a védelmi tárca legkevesebb öt vezetőjét vették őrizetbe - írja az MTI.

Hivatalos életrajza szerint a 69 éves Bulgakov orosz katonai akadémiákon végzett, és különböző logisztikai tisztségeket töltött be a hadseregben. 2022-ben történt leváltásáig védelmi miniszterhelyettes volt. Több katonai és polgári kitüntetést kapott, közöttük az Oroszország Hőse kitüntetést, amely az országban adományozott legmagasabb elismerés.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés