Hirdetés

Undorító csalás terjed az interneten, egy ismert magyar celeb nevével éltek vissza a bűnözők

Nap Híre portré Nap Híre

A milliárdos üzletember, Jákob Zoltán gyakran jótékonykodik, a csalók pedig épp ezt akarták kihasználni. Olyan üzenetek küldtek több ártatlan embernek is, aminek semmi köze Jákob Zoltánhoz. 

Az internetes bűnözők gyakran hoznak létre hamis profilokat hírességek nevében a közösségi médiában. Ezek a profilok arra szolgálnak, hogy megtévesszék a rajongókat, és személyes adatokat vagy pénzt csaljanak ki tőlük.

A csalók olykor hamis nyereményjátékokat vagy adománygyűjtéseket is szerveznek a sztárok nevében. Ezek az átverések arra építenek, hogy a rajongók bíznak a hírességekben, és hajlandóak pénzt vagy személyes adatokat megosztani velük. Most ismét Jákob Zoltán nevével éltek vissza, aki gyakran jótékonykodik az interneten.

"Szia! Regisztrálj és kapsz tőlem egy különleges ajándékot!!! Te vagy a hivatalos nyertes, aki 5000 eurós pénzdíjat és egy Iphone 14 pro Max-ot kap. Kérjük, regisztráljon most az érvényességi idő lejárta előtt. Regisztrálj azonnal itt” – ezt az üzenetet kapta több ember is állítólag a milliárdostól. Maga Jákob Zoltán is arra kérte az embereket, hogy soha senkinek ne adják meg a személyes adataikat az interneten. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés