Hirdetés

Itt a legfrissebb kutatás: meg fog lepődni, hány szavazója van Magyar Péter pártjának

Nap Híre portré Nap Híre

Félmillió szavazó van Fidesz és Magyar Péter pártja között.

A Závecz Research Intézet legfrissebb kutatása szerint a magyarországi politikai pártok támogatottságában továbbra is a Fidesz vezeti a rangsort. A nyár végén a teljes népesség körében a kormánypárt 26 százalékos támogatottsággal rendelkezik, miközben az idén tavasszal alakult Tisza Párt a második helyen áll 20 százalékkal.  Ez mintegy félmillió szavazóval kevesebbet jelent a Fideszhez képest. 

A Demokratikus Koalíció (DK) és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 5-5 százalékos támogatottságot élvez, míg a Momentum Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 3-3 százalékon áll. A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) 2-2 százalékon osztozik, az LMP, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Néppárt, valamint a Szocialisták és Demokraták 1-1 százalékot ér el. A felmérés szerint a választópolgárok 29 százalékának nincs pártpreferenciája - írja az atv.hu.

A biztos szavazók körében a Fidesz valamivel kisebb támogatottsággal rendelkezik, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson, de továbbra is vezeti a mezőnyt 42 százalékkal. A Tisza Párt ebben a körben 33 százalékos támogatottságot ért el, ami magasabb, mint a júniusban mért adat. A Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk is átlépi az 5 százalékos bejutási küszöböt, előbbi 8, utóbbi 7 százalékkal. A többi párt támogatottsága nem haladja meg a 2 százalékot ebben a biztos szavazói csoportban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés