Hirdetés

Mégis lehet használni telefont az iskolákban? Váratlan bejelentést tett az államtitkár

Nap Híre portré Nap Híre

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára a Hír TV Napi aktuális című műsorában hétfőn.

Varga-Bajusz Veronika annak kapcsán, hogy az idei tanévkezdés egyik fő témája a mobiltelefon-használat volt, a műsorban azt mondta: a mobiltelefon-korlátozással kapcsolatos új szabályok bevezetését felmérések előzték meg, ezek pedig azt mutatták, hogy mind a szülők, mind az oktatók egyetértenek az intézkedésekkel.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányrendelet nemcsak egy világszerte aktuális helyzetre reflektál, hanem korábbi gyakorlatokat szabályoz le, sok magyarországi iskolában ugyanis már korábban kezelték a rendelethez hasonló módon a mobiltelefonok használatával kapcsolatos problémákat, írja az MTI. 

Az államtitkár ezzel együtt kijelentette: a rendelet pusztán a nem oktatási célú mobilhasználat esetében fogalmaz meg tiltást, hiszen oktatási céllal továbbra is lehet, sőt - bizonyos képzések esetében - támogatott mobiltelefonokat használni az iskolákban. Példaként rámutatott: a szakképzésben például komoly hangsúlyt kap a digitalizáció, s már több mint 700 digitális tananyag áll a diákok rendelkezésére.

A naphire.hu azt is megírta, a pedagógusok őrjöngenek a kormány döntései miatt. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, a mobiltelefonok beszedése miatt a házirendet is módosítani kellene, ám ez nem megy egyik napról a másikra. A PSZ elnöke szerint ugyanis a jogszabály szerint először ezeket a dokumentumokat módosítani kell, és utána lehet beszedni a telefonokat, a módosítást viszont a diákönkormányzatnak, és a szülői szervezeteknek is jóvá kell hagyni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés