Hirdetés

(18+) Gyomorforgató tett: éveken át álkábította, majd idegen férfiakkal erőszakoltatta meg a feleségét egy férj

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Franciaországban bíróság elé állt egy férfi, aki többször elkábította és megerőszakolta a feleségét, valamint több tucat más férfit is megbízott a nő megerőszakolásával.

A 71 éves Dominique P. néven megnevezett férfit azzal vádolják, hogy több mint egy évtizeden keresztül interneten toborzott idegeneket, hogy szexuálisan zaklassák az feleségét.

A nő annyira erősen be volt nyugtatózva, hogy nem volt tudatában az ismétlődő visszaéléseknek - állítják az ügyvédei.

Az ügy elborzasztotta Franciaországot a súlyos bűncselekmények tömeges mértéke miatt - írja a BBC.

A rendőrség legalább 92 nemi erőszakot azonosított, amelyet 72 férfi követett el. Ötven elkövetőt azonosítottak és vádat is emeltek ellenük, és a férj mellett bíróság elé állították őket.

A most 72 éves áldozat csak 2020-ban, a rendőrség tájékoztatása után szerzett tudomást a visszaélésekről.

A tárgyalás "szörnyű megpróbáltatás" lesz számára - mondta ügyvédje, Antoine Camus -, mivel ez lesz az első alkalom, hogy videós bizonyítékot lát a visszaélésekről.

"Először kell majd átélnie azokat a nemi erőszakokat, amelyeket 10 éven át elszenvedett" - tette hozzá az AFP hírügynökségnek.

Dominique P. ellen egy 2020 szeptemberében történt incidens után kezdett nyomozni a rendőrség, amikor egy biztonsági őr rajtakapta, amint titokban három nő szoknyája alatt filmezett egy bevásárlóközpontban.

A rendőrség ezután több száz olyan képet és videót talált a számítógépén, amelyeken a felesége eszméletlen állapotban tűnt fel.

A képek állítólag több tucatnyi bántalmazást mutatnak a házaspár otthonában. A visszaélések állítólag 2011-ben kezdődtek.

A nyomozók egy weboldalon olyan csevegéseket is találtak, amelyekben Dominique P. állítólag idegeneket toborzott, hogy menjenek el az otthonukba és erőszakolják meg a feleségét.

A férfi a nyomozóknak bevallotta, hogy erős nyugtatókat adott a feleségének, köztük egy szorongáscsökkentő gyógyszert is.

Az ügyészek azzal vádolják, hogy részt vett az erőszakoskodásokban, filmezte azokat, és megalázó kifejezésekkel bátorította a többi férfit.

Állítólag pénzt nem kaptak a felfogadott erőszaktevők.

A vádlott nemi erőszaktevők - 26 és 74 év közöttiek - az élet minden területéről érkeztek, és míg a legtöbbjük egyszer, néhányan akár hatszor is részt vettek az erőszakban az ügyészek szerint.

Azzal védekeztek, hogy egy házaspárnak segítettek kiélni a fantáziájukat, de Dominique P. azt mondta a nyomozóknak, hogy mindenki tisztában volt azzal, hogy a feleségét a tudta nélkül kábította el.

Egy szakértő szerint az állapota "közelebb állt a kómához, mint az alváshoz".

Dominique P, aki azt mondta, hogy kilencéves korában megerőszakolták, készen áll arra, hogy szembenézzen "a családjával és a feleségével" - mondta ügyvédje, Beatrice Zavarro az AFP hírügynökségnek.

Vádat emeltek ellene egy 1991-es gyilkosság és nemi erőszak miatt is, amelyet tagad, valamint egy 1999-es nemi erőszak kísérlete miatt, amelyet a DNS-vizsgálat után beismert.

A dél-franciaországi Avignonban, a Parc des Expositions parkban zajló tárgyalás december 20-ig tart.

Hétfőn, a tárgyalás nyitónapján a nő három gyermeke támogatásával jelent meg a bíróságon - jelentette az AFP.

Camus, a nő ügyvédje szerint az áldozat választhatta volna a zárt ajtók mögötti tárgyalást, de "ezt akarták volna a támadói", így elutasították azt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés