Hirdetés

Botrány: felfüggesztették a magyar sztárpapot, akit azzal vádolnak, hogy melegpartikra járt

Nap Híre portré Nap Híre

A mai nappal felfüggesztették a szolgálat alól a sokak által csak "sztárpapként" emlegetett Bese Gergő Péter dunavecsei plébánost, aki a vád szerint melegpartikon vett részt. 

Bese Gergő neve valószínűleg sokak számára nem ismeretlen: ő szentelte meg a karmelitát, ahol a Miniszterelnökség székel, a PestiSrácok és a Megafon irodáit szintén, felszólalt Hodász András ellen és kritizálta az LMBTQ propagandát is. A Válasz Online azonban arról írt egy cikkében, hogy a pap valójában a férfiakhoz vonzódik és többször vett részt melegpartikon is. Ám nem csak hogy részt vett rajtuk: a papról állítólag fotó- és videófelvételek is készültek ezeken az eseményeken, amelyek állítólag már a Miniszterelnökséghez is eljutottak. 

A Válasz Online-nak az Apostoli Nunciatúra is elismerte, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, melyeket továbbítottak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének. A Válasz online cikke után innen érkezett a hivatalos válasz a lapnak, miszerint a plébánost felfüggesztették a mai nappal a szolgálat alól – írja a cikket szemléző Blikk

A kalocsa-kecskeméti érsek irodájának hivatalos válasza szerint: „Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr útmutatásának megfelelően szeretném jelezni, hogyérsek úr Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.” A Válasz Online emlékeztetett, hogy a pap a közszereplés szélén mozgó figura, aki a tévében és a rádióban is kiállt már az egyháza és a Fidesz alapelvei mellett. 

A lap állításai szerint négy fideszes politikus is megerősítette nekik a pappal kapcsolatos történeteket tartalmazó akta létezését. A lap forrásai videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal bizonyított történetekről beszéltek. A Válasz Online Bese Gergőt is kereste, de ő eddig még nem reagált. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés