Hirdetés

Iszonyatos részletek a Magyarországra lecsapni készülő hurrikánról

Nap Híre portré Nap Híre

Európa felé vette az irányt a Kirk nevű hurrikán, mely az előrejelzések szerint szerda délelőtt ér el földrészünk partjaihoz, de hullámzó frontja csak a hét második felében érezteti majd hatását Magyarországon.

Európa felé tart a Kirk nevű hurrikán, mely kedd hajnalra már az "ex-hurrikán" kategóriába esett - írja a Portfolio alapján a Femcafé. Az előrejelzések szerint szerda délelőtt éri majd el földrészünk nyugati partjait, ám a meteorológusok szerint az egész kontinens időjárását meghatározza majd. 

A Kirk névre keresztelt hurrikán jelenleg még az Atlanti-óceán felett pörög, de hullámzó frontja a hét második felében Magyarországon is éreztetni fogja a hatását. Az előrejelzések szerint a legerősebb széllökések 100, bizonyos helyeken pedig 130 km/óra környékén alakulhatnak majd. 

"Az ex-hurrikán nemcsak a nyugati partvidék, hanem egész Európa időjárására is hatással lesz, hiszen hozzánk hullámzó frontja csütörtökön érkezik meg. A front előterében pedig - a jelenlegi kilátások szerint az északnyugati területeken - viharossá fokozódik a délies szél és bőven a sokéves átlag fölé emelkedik a hőmérséklet" – közölte a meteorológiai szolgálat.

Szerdán, azaz holnap a frontális felhő- és csapadékzóna tovább vonul kelet felé, mögötte a Dunántúl jó részén több órára kisüt a nap. A csapadékzónából északkeleten, keleten legfeljebb kevés helyen eshet, egy-egy zivatar sem kizárt. A front mögött záporok alakulhatnak ki, sőt zivatar is előfordulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés