Hirdetés

Ennek rengeteg rajongó nem fog örülni: mostantól tilos Taylor Swift koncertjeinek a közelében táborozni

Virág Sára portré Virág Sára

A tervezett bécsi terrorcselekmény miatt a jövőben szigorúan tilos lesz Taylor Swift rajongóinak, hogy a stadion környékén a szabadban táborozzanak és a koncertet hallgassák vagy együtt dalolásszanak. 

Taylor Swift Eras-turnéjának gyakorlatilag elengedhetetlen kelléke a szabadban összesereglett, együtt énekelgető rajongók csoportja. A bécsi koncert ellen tervezett terrortámadás miatt azonban a Wembley Stadion bejelentette, hogy mostantól a rajongóknak tilos a koncert körüli helyszíneken időzniük. Az énekesnő csütörtöktől kezdődően öt koncertet ad a Wembley-ben. 

Az énekesnő rajongói ugyanis akkor is fel szoktak bukkani a koncerthelyszíneken, ha jegyet nem tudtak szerezni: ebben az esetben a közelben foglalnak helyet, hogy a stadionon kívülről hallgassák a koncertet. A közösségi médiában futótűzként terjedtek a felvételek, amelyen a rajongók a földön ülve hallgatták a koncertet. Taylor Swift a múlt hónapban Münchenben lépett fel, a swiftiek (az énekesnő rajongóira kitalált sajátos kifejezés – a szerk.) pedig kihasználták az Olympiastadion melletti parkot, hogy onnan hallgassák a koncertet. 

Az énekesnő később elmondta, hogy nagyjából 50 ezer rajongó jelent meg minden egyes müncheni koncerten, akik kívülről élvezték az eseményt. Mint mondta, rengeteg videót látott a tömegről, akik a stadion falain kívül élevzték a zenét – írja a Guardian. A Wembley Stadion azonban – hasonló jelenségre készülve – megelőző lépésként egy közleményt tett közzé a honlapján. Ebben azt írták: 

"A stadionba való biztonságos be-és kijárás érdekében senki nem tartózkodhat hosszútávon a bejáraton kívül és a stadion előtti lépcsőn sem". Emellett hozzátették, hogy tilos lesz lesátrazni a stadion körül. Taylor Swift három bécsi koncertjét törölni kellett a múlt héten, mert a hatóságok előbb kettő, majd egy harmadik embert is letartóztattak, aki terrortámadást készült elkövetni a helyszínen. A rendőrség szerint az egyik gyanúsított azt is bevallotta, hogy "annyi embert akart meggyilkolni a koncert helyszínén kívül, amennyit csak lehetséges lett volna". A hatóságok szerint egyelőre semmi nem fenyegeti a Wembley Stadionban tartott koncertet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés