Hirdetés

Óriási baki a népszerű légitársaságnál: véletlenül 85%-os kedvezménnyel árulták a méregdrága jegyeket

Garai Kitti portré Garai Kitti

Múlt csütörtökön hatalmas baki történt a Qantasnál, ugyanis rövid ideig az Ausztráliából az Egyesült Államokba oda-vissza szóló első osztályú repülőjegyeket 85%-os kedvezményekkel árulták. Az első osztályú repülőjegyek egyébként méregdrágák, akár 19 ezer dollárba is kerülhetnek, ami átszámítva majdnem 6 millió 700 ezer forint. 

A kódolási hiba miatt körülbelül 300 szerencsés ember darabonként mindössze 3400 dollárért (körülbelül 1 millió 197 ezer forintért) tudta megvásárolni a jegyeket a légitársaság weboldalán, mielőtt még a problémát javították volna - írja a CNN. 

A légitársaság közölte, hogy ahelyett, hogy a hiba miatt törölné a jegyeket, "jóindulatú gesztusként" extra költség nélkül átfoglalja az utasokat a business osztályra. Alternatív megoldásként teljes visszatérítést kaphatnak azok az utasok, akik nem elégedettek a business osztállyal. 

A szerencsés utasok még így is jól járnak, ugyanis Ausztrália és az Egyesült Államok között a Qantas légitársasággal business osztályon történő repülés általában 11 000 dollárba (majdnem 4 millió forintba) kerül. 

A Qantas jóindulatú gesztusa egy hasonló tavalyi hibát követ, amelyet a légitársaság akkor másképp kezelt. Tavaly augusztusban az ausztrál szabályozó hatóságok perben vádolták meg a Qantas-t azzal, hogy több mint 8000 olyan járatra adott el jegyeket, amelyeket a légitársaság már törölt - ez több mint 86 000 utast érintett. A Qantas májusban beleegyezett, hogy közel 80 millió dollárt fizet a per rendezésére, és ebből több mint 13 millió dollárt az érintett ügyfeleknek ítéltek meg.

A vezérigazgató, Vanessa Hudson júniusban azt mondta a CNN-nek, hogy a cég „cserbenhagyta az ügyfeleit,” valamint a munkatársait is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés