Hirdetés

Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: kritikus a helyzet a Lajtán

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök friss videóban jelentett a követőinek az árvízhelyzetről.

Orbán Viktor az Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amelyből kiderült, hogy ma a Lajtán járt terepszemlén. Mint írta, ma és holnap ez egy kritikus szakasz lesz, így a vízügy szakembereivel egyeztetve engedélyt adott a Lajta-szükségtározó megnyitására. A videót ide kattintva lehet megtekinteni.

"A Lajta csatorna partján állunk, nem messze - lényegében néhány méterre Ausztriától. Ez a legnehezebb helyzet Magyarországon, nem a Dunán, hanám a Lajtán alakult ez ki. Nem is tudjuk megtartani a mostani gátmagasság mellett, ezért a vízügyesek azt a javaslatot fogalmazták meg, hogy nyissuk meg az ideiglenes víztározót. Ehhez át kell vágnunk a mögöttem lévő gát egy szakaszát"

- mondta a videóban Orbán, majd így folytatta: "Valamikor a hajnali órákban, 4 óra magasságában történik majd ez meg, és akkor körülbelül 20 centit tudjuk a vízszintet apasztani. Még további tározóink is vannak, ha szükséges, azokba is tudunk kiereszteni vizet. Nem lesz baj, meg tudjuk csinálni, gyakorlott szakemberek vannak itt. [...] Rengeteg munkát spóroltunk meg, sok homokzsákot nem kell előállítani, mert a megépített új gátszakaszok tartják a vizet".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés