Hirdetés

Orbán Viktor egykori bizalmasa súlyos üzenetet küldött Orbán Balázsnak

Nap Híre portré Nap Híre

Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter szerint Európában és az egész világon minden tisztességes ember békepárti, csak éppen nem ugyanazt értik békepártiságon, mint a kormány politikusai.

Dezinformációs kampányokra kell készülni a következő másfél évben - jelentette ki Orbán Balázs a HÍr TV-ben, miután az 1956-tal kapcsolatos kijelentéséről kérdezték. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a támadásokat a békepárti álláspontja miatt kapja. Kövér László a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott a nemzetközi politikai és gazdasági kihívásokhoz mérve az Orbán Balázs nyilatkozata körüli hisztériakeltés csak vihar egy pohár vízben.

Szent-Iványi István külpolitikai szakértő az ATV Híradónak azt mondta, a kormány már egy jó ideje minden bírálatot azzal hárít el, hogy azt a békepártisága és a migrációellenessége miatt kapja. A szakértő szerint azonban ez nem igaz, mert "a bírálatok nagyon konkrétak" - írja az atv.hu

"Orbán Balázs kijelentése kapcsán azt bírálták, ami ennek a lényege volt, hogy kétségeket ébresztett az iránt, hogy a NATO szövetségesi kötelezettségeit Magyarország kész-e teljesíteni” – idézte fel.

Az ügyben megszólalt Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter is, aki szerint Európában és az egész világon minden tisztességes ember békepárti, csak éppen nem ugyanazt értik békepártiságon, mint a kormány politikusai. "Senki sem akarja másnak a halálát, meg pláne nem akarja a saját népe halálát. Itt egyetlen háborúpárti van, Oroszország, illetve Putyin orosz elnök. Hogyha ő abbahagyja ezt a háborút, amit ő kezdett ok nélkül, akkor rögtön béke lesz. Úgyhogy ez a békepártiság ez egy félrevezető mese” – tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés