Hirdetés

Fegyveres támadást tervezett október 23-ra egy fiatalokból álló csapat: Amerikából jött a figyelmeztetés

Nap Híre portré Nap Híre

Az amerikai hírszerzés nagyjából két hete figyelmeztette a magyar hatóságokat egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra. A Telex információi szerint az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel megszerzett információkkal látta el a magyar szerveket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján.

A lapnak a Kormányzati Tájékoztatási Központ is megerősítette, hogy október 23-ra szerveződő fegyveres akcióról kaptak figyelmeztetést. "Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról" - válaszolták a lap érdeklődésére. 

Arról nincsenek információk, hogy hol készültek akcióra, és annak ki lehetett a célpontja. 

A KTK válaszában megerősítette, hogy az operatív eszközökkel szerzett információk szerint "fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok”. Arról viszont nem adtak tájékoztatást, hogy milyen konkrét lépéseket tettek a hatóságok, csupán annyit írtak, hogy "tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére.”

Már el is kapták a fiatalokat?

Hivatkozás másolása

A lap értesülései szerint a hétvégén a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőnél. A rajtaütés során fiúkat és lányokat is előállítottak. Bár a KTK erre nem tért ki, de a portál diplomációi forrásai szerint a rajtaütés összefüggött az amerikai titkosszolgálatt jelzésével. Az információk szerint a fiataloknál éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés