Hirdetés

Irgalmatlanul belegyalogolt Ókovács Szilveszterbe Rost Andrea

Nap Híre portré Nap Híre

A Most jövök legújabb adásának vendége Rost Andrea operaénekes volt.

Rost Andrea Kőbányán született, majd Szolnokon és Csepelen töltötte gyerekkora legfontosabb éveit. Háromévesen már a táncdalfesztivál dalait énekelte az utcán a gyerekeknek – írja a Telex

Már zajlanak az általa alapított Operakadémia első próbái, melynek eredményeként egy két és fél hetes próbafolyamat végén németül adják majd elő a Varázsfuvolát. „Az életemben szerintem most jutottam el oda, hogy nemcsak visszamondom és felmondom a szerepeket és interpretálok, hanem létrehozok, alkotok valamit, segítek a következő generációnak.”

Az extra büfészünettel játszott Carmina Buranáról azt mondta, hogy amikor találkozott a hírrel, azt gondolta, hogy „mennyire jellemző, mindig van még lentebb, ez pedig egészen szörnyű”. „Nem a hangom ment el, a kedvem” – mondta arról, hogy fájó szívvel hozta meg 2023-ban azt a döntést, hogy nem szerződik le az Operaház következő évadára. Szívesen maradt volna tovább, de „nem akartam megvárni, hogy kidobjanak”. Elmondása szerint hat évvel ezelőtt leültek Ókovács Szilveszterrel, aki megkérdezte, hogy miket szeretne énekelni. Végül Rost szerint csak ezekből nem lett semmi, „mintha azt jegyzetelte volna fel, hogy ha ezt akarom, akkor ezeket nem fogom megkapni”.

Az énekesnő szerint bosszúhadjárat zajlott az Operaházban, miután korábban tizenegyen, többek között ő is pályázott a vezetésre. „Akkor mi arra készültünk, és ez benne is volt a kiírásban, hogy kritikát kell megfogalmazni az akkori vezetéssel kapcsolatban, és ezt valamennyien megtettünk. Akkor volt egy olyan szó, amit talán nem kellett volna mondanom, de ma már ezt sem bánom, hogy megtettem.

Azt mondtam, hogy a Székely Bertalan teremben pöffeszkedik Ókovács Szilveszter, pedig az nem arra való, hogy ott üljön egy igazgató. Az igazgatónak van egy irodája, amely iroda Mahlernek is jó volt. Én nem is értettem, hogy ő mit keres ott, aztán pedig a Sissi páholyból intéz szózatot a néphez. Ezek nem elegáns dolgok. Az opera vezetése az opera alázatos szolgálatáról szól. Ilyen nagyon egyszerű.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés