Hirdetés

Négy Wembley-koncerttel térhet vissza az Oasis, órákon belül jön a bejelentés

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az Oasis várhatóan négy Wembley-beli koncertet ad jövő nyáron, plusz egy sor nagyszabású show-t az Egyesült Királyságban. Az iparági bennfentesek elmondták a Sunnak, hogy a páros menedzsment csapata csendben kidolgozott egy megállapodást, melynek részleteit hónapokig finomították.

Mi is írtunk arról, hogy 15 év után kibékült egymással az Oasis nehéz természetű testvérpárja, Liam és Noel Gallagher. A békülés részletei is szivárognak, Liam Gallagher már ott tart, hogy „a legnagyobb dalszerzőnek” bátyját, aki viszont Liam hangját és előadásmódját méltatta.

The Sun szerint kedd délelőtt Liam és Noel Gallagher ma egy gigantikus stadionturné dátumait fogják bemutatni. A tervek szerint 2025-re négy hatalmas koncertet jelentenek be a Wembley stadionban, valamint további fellépésekkel Anglia-szerte, beleértve a szülővárosukat, Manchestert, Skóciát, Wales-t és Írországot is.

Gigantikus turné készül

Hivatkozás másolása

A két fivér vasárnapról hétfőre virradóra jelezte közösségi oldalain, hogy kedden délelőtt bejelentést tesznek. Bennfentesek azt mondták a The Sun-nak, hogy a sokáig marakodó testvérek titokban összejöttek egy fotózásra, amelyet a Live Nation és az SJM szervezésében sorra kerülő koncertek népszerűsítésére használnak majd.

Ez volt az első alkalom, hogy az 51 éves Liam és az 57 éves Noel egy helyiségben tartózkodtak a zenekar 2009-es feloszlása óta.

Egy zeneipari bennfentes tegnap azt mondta: „Az Oasis visszatérő turnéja gigantikus lesz, és jövő nyáron be fogják venni az országot.Ma jelentenek be négy koncertet a Wembley Stadionban, valamint egy rakás további dátumot szerte az Egyesült Királyságban - köztük Manchesterben is. A Live Nation és az SJM összefogott a projekt szervezésére, mert annyira hatalmas [lesz a turné mérete]. Röviden, ma már rengeteg jegy lesz kapható - Noel és Liam azt szeretné, ha mindenkinek lehetősége lenne látni őket”.

Mi is írtunk arról, hogy a tervezett turné várhatóan 400 millió font bevételt fog termelni. A Sun most arról ír, hogy a két Gallagher hét héttel ezelőtt adott zöld utat a projektnek. Iparági források szerint a páros menedzsmentje csendben egyezséget kötött. Hónapokba telt, mire a részletek tisztázódtak.

Titkos fotózás

Hivatkozás másolása

A döntés a múlt hónapban született meg, a visszatérésben részt vevőkkel titoktartási nyilatkozatot írattak alá, hogy a turné részleteit szigorúan titokban tartsák. Liam és Noel, akik mindketten turnéztak idén, titokban találkoztak egy fotózáson, ahol elkészültek a várhatóan pár óra múlva nyilvánosságra kerülő promóciós fotók.

Bennfentesek szerint a hangulat vibráló volt, amikor a testvérek újra összejöttek, és sokan, akik részt vettek a projektben, bevallották, hogy soha nem gondolták volna, hogy megérik ezt a napot. Forrásunk hozzátette: „Egy csípjetek-meg pillanat volt, hogy Noel és Liam együtt vannak. Sokáig tartott, hogy idáig eljussanak, de a rajongókra gondolnak. A forgatás szigorúan titkos volt, és alig tudott róla valaki. A rajongóik számára elképesztő látvány lesz újra együtt látni őket, a hangulat a teremben pezsgett, elektromos volt. Amint megtörténik a bejelentés, és a rajongóik rohannak megvenni a jegyeket, elkezdődik a kemény munka, hogy felkészüljenek arra, hogy újra együtt lépjenek fel. Ez olyasmi, amiről sokan nem gondolták volna, hogy megtörténik. Őrületes lesz”.

Noel és a Blur visszatérése

Hivatkozás másolása

A jövő nyáron kezdődő turné során Noel és Liam a nyolc listavezető albumuk dalaival egy emlékezetes utazásra viszik a rajongókat. A zenekarhoz közel állók elmondták, hogy Noel korábban attól tartott, hogy nem adnak elég jó műsort a rajongóknak, ha újra összeállnak. De bevallotta, hogy felbátorodott, miután látta a nagy rivális Blur tavalyi hatalmas visszatérésének sikerét, akik két gigakoncertet adtak a Wembleyben.

Bár az együttesek a '90-es években a britpop riválisai voltak, Noel az utóbbi években közel került a Blur énekeséhez, Damon Albarnhoz. Damon tavaly májusban azt mondta a The Sun-nak: „Garantálom, hogy visszatérnek. Sőt, fogadtam is rá. Testvérek, és csodálatos lenne, ha újra összejönnének.”

Liam már régóta szorgalmazza a reuniont, és a közösségi médiát használta arra, hogy elmondja a rajongóknak, mennyire szeretné, ha újra összeállnának Noellel. Egy rajongónak válaszolt a közösségi médiában, aki azt mondta az újraegyesülésről: „Már mondtam [hogy bekövetkezik], de senki sem hitt nekem”, Liam egyszerűen azt írta: „Szintén”.

15 év háború

Hivatkozás másolása

Az Oasis eddigi utolsó koncertje a V fesztiválon volt a staffordshire-i Weston Parkban 2009 augusztusában. Napokkal később a banda lemondta a Rock en Seine fesztiválon való fellépést Párizsban, nem sokkal a fellépésük előtt, miután összevesztek a színfalak mögött és Liam összetörte Noel gitárját.

Noel elmagyarázta: „Némi szomorúsággal és nagy megkönnyebbüléssel kell közölnöm, hogy ma este kilépek az Oasisból. Az emberek azt írnak és mondanak, amit akarnak, de egyszerűen nem tudtam egy nappal sem tovább dolgozni Liammel”.

Forrásunk elmondta: „Noelnek és Liamnek voltak nézeteltérései, de ennél a projektnél a zene az, ami érdekli őket. Mindent beleadnak majd.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés