Hirdetés

Vigyázzon, ha ilyen levelet kap! Percek alatt kiüresíthetik a bankszámláját a csalók

Nap Híre portré Nap Híre

Az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei. 

Egyre több úgynevezett adathalász üzenet érkezik nap mint nap a postafiókokba, amelyek sokszor fizetési felszólítással vagy a szolgáltatás kikapcsolásával fenyegetnek, a csalók az érintett személy ijedtségét használják ki, hogy megszerezzék a bankkártyája adatait.  Ezt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei is ismét egyre többször megtapasztalhatták. Ez azt jelenti, hogy a csalók jellemzően nem magyar e-mail címekről online földgázszámla-értesítőket küldenek arra hivatkozva, hogy új földgázszámla készült – írja a Portfolio.

Ezeken a megtévesztő, hamis értesítőkön a bankkártyás befizetés linkkel a csalók a saját oldalukra irányítják az ügyfeleket, hogy ott megszerezzék a bankkártyájuk adatait.

Az MVM kéri az ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőt nézzék meg figyelmesen, hiszen a megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők. A hamis e-mailben szereplő adatok gyakran nem pontosak, ezért minden esetben ellenőrizni szükséges, hogy a számla összege megfelel-e a fogyasztás alapján vártnak. Továbbá a levél helyesírási hibákat tartalmazhat, illetve magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli) mondatok találhatók benne.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés