Hirdetés

Már ott tartunk, hogy Liam Gallagher „a legnagyobb dalszerzőnek” nevezi bátyját, akivel 15 évig nem beszéltek

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Liam és Noel Gallagher, az Oasis tagjai évek óta viharos kapcsolatban állnak egymással, de úgy tűnik, hogy a testvérek elássák a csatabárdot és talán még a zenekart is újra összehozzák.

A spekulációk, miszerint az Oasis újraegyesülése a küszöbön áll, tovább fokozódtak, miután Liam Gallagher vasárnap este a Reading Fesztiválon a zenekar debütáló albumáról játszott el néhány slágert és a Half The World Away című dalt testvérének, Noelnek ajánlotta, és azt mondta a közönségnek, hogy testvére a „legnagyobb dalszerző”.

Napok óta lázban vannak az Oasis-rajongók

Hivatkozás másolása

A Gallagher testvérek között 15 éve tart a viszály, amelynek során a csapat feloszlott, miután a parázsló rivalizálás 2009-ben egy párizsi fesztiválon a színfalak mögött verekedésbe torkollott. A közösségi médiában közzétett, nem túl rejtélyes posztok és a színpadon élőben elhangzott kommentek után azonban úgy tűnik, hogy a britpop korszak meghatározó zenekara újra összeáll.

A rajongók lázban égnek, és további utalásokat és híreket várnak a mai napon, miután a manchesteri Wythenshawe Park fesztiválon vasárnap este a manchesteri zenebarátok újabb utalást kaptak az Oasis közelgő újraegyesülésére, egy teaser videóval, amely a manchesteri Blossoms együttes koncertjének végén jelent meg. A Liam és Noel által a közösségi médiában megosztott, ugyanolyan rejtélyes posztokhoz hasonlóan a rövid videó egy dátumot és időpontot adott az Oasis-rajongóknak, amire már nem kell sokat várniuk. A rejtélyes videóban egyszerűen csak „27.08.24”, majd „8am” szerepel, mielőtt a teaser véget ér. Egyelőre nem világos, hogy mit fognak bejelenteni, de a hírek szerint valószínűleg egy „koncertbejelentés” van kilátásban kedden reggelre – írja a Mirror.

A testvérek rejtélyes üzenetei akkor érkeznek, amikor közeleg az Oasis „Definitely, Maybe” című debütáló albumának 30. évfordulója közeleg, ami alkalmas időpontot jelent a zenekar számára, hogy újra összeálljon. Szakértők úgy vélik, hogy ha a testvérek újraegyesítenék a bandát, akkor még Taylor Swiftnél is több alkalommal tölthetnék meg a londoni és manchesteri arénákat, mivel a visszatérésük iránti hatalmas a kereslet.

Többen dolgoztak a békülésen

Hivatkozás másolása

A Gallagher fivérekhez közel állók csendben szorgalmazták ezt a visszatérést, Liam menyasszonya, Debbie Gwyther és az Oasis egykori gitárosa, Paul „Bonehead” Arthurs állítólag nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a sokat veszekedő páros kibéküljön. Egy, a tárgyalásokhoz közel álló forrás a Mirrornak elmondta: „Liam és Noel újra beszélgetnek, és az újraegyesülés határozottan küszöbön áll. Már régóta váratott magára, de a dolgok újra sínen vannak. Debbie évek óta próbálja rávenni Liamet és Noelt, hogy béküljenek ki. Bonehead egyike azon kevés embereknek, akikkel mindketten baráti kapcsolatban vannak. Nemrég ő is próbálkozott, és ez végre meghozta gyümölcsét.”

Mi is írtunk arról a The Sun nyomán, hogy a Gallagher testvérek közötti megállapodást egy késő esti telefonbeszélgetés során kötötték meg, egy forrás pedig azt mondta a Sun-nak: „Noel és Liam sosem lesznek a legjobb barátok, de vissza akarják hozni az Oasis-t a rajongóknak. Nem lesznek fiatalabbak, és az igény hatalmas. Úgy döntöttek, hogy most vagy soha. Noel sokáig húzta az időt, de végül beadta a derekát, és beleegyezett a visszatérésbe. Beszélt Liammel telefonon, és egy húron pendülnek. Tudják, hogy ez az újraegyesülés bekerül a zenetörténelembe” - a Sun arról is beszámolt, hogy egy iparági bennfentes 400 millió fontra becsüli a turnéból, az Oasishez kötődő termékek eladásából, filmforgatásból és egyebekből várható bevételt. 

Liam a közösségi médiában is őszinte volt néhány rajongóval: az egyik, a tervezett Oasis-koncertekről kérdezőnek azt mondta: „Találkozunk a fronton”, a Twitter/X-en pedig azt, hogy „sosem szerettem ezt a szót, hogy KORÁBBI”, amikor a zenekar korábbi énekeseként jellemezték. Amikor valaki azt mondta Liamnek, hogy egy újraegyesülés „körülbelül öt másodpercig” tartana, a fiatalabb Gallagher testvér azt válaszolta: „Van kristálygömböd”?

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés