Hirdetés

A Titanic elsüllyedésének évében született és a II. világháborúban is harcolt a világ legidősebb élő férfija

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

John Alfred Tinniswood abban az évben született, amikor a Titanic elsüllyedt, és amikor Új-Mexikó és Arizona amerikai állam lett.

Hétfőn ünnepelte 112. születésnapját a világ legidősebb élő férfija, aki 1912. augusztus 26-án látta meg a napvilágot - írja a CNN.

Tinniswood a nyugat-angliai Southport tengerparti városban lévő gondozóotthonában ünnepelt a barátaival és a családtagjaival.

Születésnapja előtt Tinniswood a Guinness World Records-nak (GWR) elmondta, hogy "nem érzi másként" a 112. születésnapját, és hozzátette, "nem érzem ezt a kort, nem izgulok miatta. Valószínűleg ezért is értem el. Csak úgy veszem, mint bármi mást" - olvasható a GWR vasárnapi sajtóközleményében.

Az egygyermekes apát, négyszeres nagyapát és háromszoros dédapát áprilisban a GWR a legidősebb élő férfinak nyilvánította.

A GWR szerint ő a világ legidősebb életben lévő férfi II. világháborús veteránja is.

Tinniswood legfontosabb tanácsa az egészség megőrzéséhez a mértékletesség gyakorlása.

Elmondása szerint szeret rádiót hallgatni, és még mindig sok napi feladatot segítség nélkül végez.

"Nem tudok semmilyen különleges titokra gondolni, amivel rendelkezem. Fiatalon elég aktív voltam; sokat sétáltam. De olyan vagyok, mint bárki más. Egyáltalán nem különbözöm"

- mondta. Arról, hogy szerinte milyen lesz a világ 112 év múlva, Tinniswood így nyilatkozott: "Ó, te jó ég! Nos, azt [remélem], hogy több őszinteség lesz a különböző országok között. Mindannyian, beleértve a miénket is, időnként egy kis show-t adnak el".

Tinniswood négy évvel fiatalabb, mint a legidősebb nő és a jelenleg élő legidősebb ember, a 116 éves japán Tomiko Itooka. Ő a 117 éves, amerikai születésű Maria Branyas Morera halála után a múlt héten szerezte meg ezt a címet.

Tinniswood szintén négy évre van attól, hogy a valaha élt legidősebb férfi legyen, ezt a címet a japán Jiroemon Kimura birtokolja, aki 116 évet élt 1897 és 2013 között.

A valaha élt legidősebb ember, a francia Jeanne Calment 122 évet élt 1875 és 1997 között.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés