Hirdetés

Undorító dolgot műveltek Karikó Katalinnal - betelt a pohár, feljelentést tesz a Nobel-díjas tudós

Nap Híre portré Nap Híre

Többféle panaszra reklámoztak gyógyhatásúnak kikiáltott szereket a Nobel-díjas magyar tudós nevében. Karikó Katalin felszólalt a visszaélések ellen, sőt a hatóságoknál feljelentést is tett az ügyben.

Karikó Katalin figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy több internetes oldalon is visszaélnek a nevével, illetve a képmásával is. A személyiségét ugyanis csalók használják fel egészségvédőnek vagy gyógyhatásúnak kikiáltott szerek reklámozásához - írja a Piac és a Profit.

Az oldalon ízületi- vagy gerincfájdalmak elleni módszert és kapszulát reklámoznak Karikó nevével, valamint álinterjúkat is közöltek, amelyekben szintén rá hivatkoznak. 

A tudós tiltakozását fejezte ki a megtévesztő szövegek és képek megjelentetése ellen, mivel olyan állításokat tulajdonítanak neki, amiket ő soha nem mondott vagy írt. Feljelentést is tett az ügyben, mivel az elkövetők visszaéltek a személyes adataival és a fogyasztókat is megtévesztették.

A tudós kijelentette, bízik a hatóságok hatákony eljárásában, valamint mindenkinek azt javasolja, hogy legyenek körültekintőek, amikor betegségekről és gyógymódokról tájékozódnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés