Hirdetés

24 éves korára mindent megnyert a Cityvel és Argentínával, ezért váltott mégis a sikerre éhes fiatal világbajnok

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az argentin csatár, Julian Alvarez otthagyta a Premier League-ben szereplő Manchester Cityt egy rövid, de elképesztően sikeres időszak után. A 24 éves, Argentínával 2022-ben világbajnok játékos pénteken azt mondta, hogy izgatottan várja az Atletico Madridnál rá váró új kihívásokat.

Fotó: Julian Alvarez/Facebook
Fotó: Julian Alvarez/Facebook

Alvarez hétfőn hatéves szerződéssel csatlakozott az Atleticóhoz, és bár az üzlet pénzügyi részleteit egyik klub sem hozta nyilvánosságra, a brit média arról számolt be, hogy az átigazolás értéke körülbelül 75 millió euró, amihez 20 millió eurónyi bónusz járhat bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A 2022-ben a River Plate-től 21 millió euróért megszerzett Alvarez jó befektetésnek bizonyult a City számára, távozása rekordbevételt jelent a manchesteri kékeknek.

24 éves korára mindent megnyert, amit egy futballista megnyerhet…

Hivatkozás másolása

Alvarez a Citynél eltöltött két éve alatt kétszer nyerte meg a Premier League-et, valamint egyszer-egyszer a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, a Szuperkupát és az FA-kupát. Az argentin tehetség emellett 24 évesen világbajnok és kétszeres Copa America-bajnok is Argentínával.

„Úgy éreztem, változásra van szükségem a karrieremben, új kihívást keresek, és úgy érzem, ez egy olyan klub, amely teret ad nekem, hogy futballistaként a legjobbat nyújthassam” - mondta Alvarez újságíróknak az Atletico új játékosaként tartott bemutatóján.

… mégis váltani akart

Hivatkozás másolása

Alvarez, aki 103-szor lépett pályára és 36 gólt szerzett a City színeiben, elmondta, hogy kész mindent megtenni honfitársa, Diego Simeone csapatának sikeréért.

„Szeretnék játszani, mindig, bármilyen poszton bevethető vagyok, és amíg a pályán vagyok, hogy segítsem a csapatot, addig boldog leszek” - mondta.

„Az ember mindig a győzelemről álmodik, szeret nyerni és versenyezni. Nem érzem magam szuperhősnek, amiért megnyertem a világbajnokságot... Azért vagyok itt, hogy kivegyem a részem és harcoljak minden meccsen. A céljaim között szerepel, hogy a legtöbbet hozzam ki önmagamból, és hogy emberként fejlődjek, valamint hogy segítsek nyerni a csapatomnak.”

Az Atletico, amely az előző szezonban a negyedik helyen végzett a LaLigában, hétfőn a Villarreal otthonában kezdi meg a szezont idegenben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés