Hirdetés

(18+) Sokkoló tragédia: két jegesmedve tépett szét egy embert a Sarkvidéken

Nap Híre portré Nap Híre

Az áldozat egy kanadai munkás volt, aki éppen egy sarkvidéki radarállomáson dolgozott Kanada északi részén.

Két jegesmedve ölt meg egy kanadai dolgozót egy sarkvidéki radarállomáson. Az áldozat a Nasittuq Corporationnél dolgozott, és a cég közleménye szerint más munkások is kiérkeztek a helyszínre a tragédia után, majd megölték az egyik medvét - írja az ATV.

"Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és szabályozó ügynökségekkel, hogy alaposan kivizsgáljuk az eset körülményeit. Alkalmazottaink biztonsága és jóléte a legfontosabb számunkra, és mélyen elkötelezettek vagyunk a biztonságos munkakörnyezet biztosítása mellett"

- fogalmazott a vállalat. Kiemelték, hogy a támadás még múlt héten történt a Brevoort-szigeten. A helyszín egyike a több tucat North Warning System előőrsnek Kanada északi részén, az 5000 km-t felölelő hálózat a régióba belépő repülőgépek vagy rakéták észlelésére szolgál.

Az, hogy egy jegesmedve támadjon emberre, rendkívül ritka, de 2023 óta ez legalább a második jegesmedve támadásban bekövetkezett haláleset. Tavaly egy nőt és egyéves fiát ölt meg egy jegesmedve egy alaszkai faluban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés