Hirdetés

Embertelen állapotok a János kórházban: több mint egy hónapja nem működik a klíma

Nap Híre portré Nap Híre

Takács Péter egészségügyi államtitkár a napokban személyesen ellenőrzi a kórházak hűtőberendezéseit. Az RTL Híradónak arról számolt be, hogy a János kórház ortopédiáján több mint egy hónap alatt nem tudták megjavítani a klímát, ugyanis várják a szükséges alkatrészeket. Emiatt azt az utasítást adták a kórház főigazgatójának, hogy a műtéteket szervezzék át egy másik épületbe, így a kútvölgyi tömbbe végzik most el ezeket. 

A vasárnap óta tartó újabb hőség miatt az országos kórházi főigazgatóság folyamatosan figyeli az intézményeket, a tisztifőorvos-helyettes például az Uzsoki utcai kórházat látogatta meg. Az egészségügyi államtitkár ugyanakkor azt mondta, eddig nem kapott jelzést arról, hogy valahol nagyobb üzemzavar lenne, ami a betegellátást akadályozná. 

Mint emlékezetes, az elmúlt hetekben sorra romlottak el a klímák a kórházak műtőiben. Takács Péter államtitkár most az RTL Híradónak elmondta, a János Kórház ortopéd-traumatológiáján még mindig nem működik a hűtés, ugyanis több mint egy hónapja várják a szükséges alkatrészeket. "Azt az utasítást adtuk a kórház főigazgatójának, hogy szervezze át az ellátást, így az ortopédiai műtétek nagyrésze átkerült a kútvölgyi tömbbe. 

Közben Magyar Péter felkérésére a Tisza-párt szimpatizánsai hőmérős fotókat készítenek a kórházakban. Eszerint több kórteremben mértek már 30-35 fok körüli hőmérsékletet. Takács Péter szerint azonban ez az akció az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmat ingatja meg. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés