Hirdetés

Gündogan visszatérése egy percig sem volt kérdés a City számára

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint könnyű döntés volt a korábbi csapatkapitány Ilkay Gündogan visszaszerződtetése, figyelembe véve a német válogatott játékos Barcelonában töltött szezonját.

A középpályás Gündogan, aki hét szezont játszott Guardiola csapatában, mielőtt Spanyolországba távozott, a szombati, Ipswich Town elleni hazai Premier League-mérkőzésen már pályára léphet – írja a Reuters.

„(Gündogan) felhívott, és rákérdezett a visszatérés lehetőségére. Azonnal igent mondtunk” - mondta Guardiola pénteken újságírónak.

„Nagyon jól játszott az előző szezonban, és tudom, hogy mennyire versenyképes. Szeretem a kvalitásait, és hihetetlen alternatívát fog adni nekünk. Ha játszania kell (szombaton), akkor mindent tud. Mindenki nagyon izgatott és boldog, hogy visszatért. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is így vannak ezzel” – mondta Guardiola.

Gündogan 2023-ban ingyen távozott a Citytől a Barcelonához, miután Guardiola csapatát  triplázáshoz segítette. Az angol bajnokkal 14 trófeát szerzett, köztük öt Premier League-címet.

Gündogan az elmúlt szezonban 51 alkalommal lépett pályára, és a Barcát a La Liga második helyéhez segítette. A játékos a City ajánlatát „tökéletes csomagnak” nevezte, és Guardiola beleegyezett az azonnali érkezésébe.

„Mindannyiunk számára kiváltság (a klubnál lenni). Megtiszteltetés” - mondta a menedzser. „A klubot mindenki számára elképesztően működtetik. (A játékosok) mindent megkapnak, amire szükségük van ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsenek. Ezért kényelmes itt dolgozni”.

Eközben a City valószínűleg szombaton is nélkülözni fogja a középpályás Európa-bajnok Rodrit.

„Rodri egyre jobban van, de nem volt a csapattal” - mondta Guardiola. „Talán ma részt tud venni a részleges edzésen, de nem hiszem (hogy szombaton már rendelkezésre áll majd). Majd ma meglátjuk” – mondta a középpályás állapotáról Guardiola.

A menedzser elmondta, hogy nem hiszi, hogy a csapat további játokosokat igazolna az átigazolási időszakban, beleértve Raheem Sterling visszatérését a Cityhez.

„Ő a Chelsea játékosa” - mondta Guardiola. „Nagyon kötődöm hozzá az együtt töltött idő miatt, és minden játékosommal így vagyok. De ő egy Chelsea-játékos. Ha korábban Gündoganról kérdeztek volna, azt mondtam volna, hogy ő a Barcelona játékosa”.

A City a múlt hétvégén a Chelsea elleni 2-0-s győzelemmel kezdte meg a sorozatban ötödik bajnoki címéért folytatott küzdelmét, a most feljutott Ipswich pedig 2-0-ra kikapott a Liverpooltól otthon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés