Hirdetés

Robog felénk a viharszörny, jégesővel, felhőszakadással és durva széllel csap le ránk

Nap Híre portré Nap Híre

A nagy hőség után végre megérkezett a várva várt hidegfront. Délelőtt a Dunántúlon kevesebb helyen, majd délutántól a Dunától keletre többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok.

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán egy hidegfront vonul át, így a fátyolfelhőzet mellett időszakosan erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Délelőtt a Dunántúlon kevesebb helyen, majd délutántól a Dunától keletre többfelé is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúlon nagy területen meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 27 és 34 fok között valószínű, de helyenként a Tiszántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást, durva időjárás közelít

Hivatkozás másolása

A meteorológusok a veszélyjelzésben azt írták, szerda délelőttig veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Egy hidegfronthoz kapcsolódóan zivatarok alakulhatnak ki nyugatról kelet, délkelet felé haladva, így délelőtt a Dunántúlon, kevés helyen, a déli óráktól pedig nagyobb számban az ország keleti felén - kiemelten a Tiszántúlon -, és a déli megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket viharos (~60-80 km/h) széllökések, jégeső (< 2 cm) és átmeneti intenzív csapadék (~10-25 mm) kísérhet. 

Az északkeleti területeken az egymást követő csapadékgócokhoz lokálisan akár felhőszakadás (> 25 mm) is társulhat. Késő estétől (legkésőbb északkeleten is) fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

Már csak az Alföldön és a Tiszántúlon lesz nagyon meleg

Hivatkozás másolása

Szerdán egy hidegfront hatására mérséklődik a meleg, már csak az Alföldön alakul 25, a Tiszántúlon helyenként 27 fok felett a napi középhőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés