Hirdetés

Igaz lenne a hír, Harry herceg tényleg visszaköltözik az Egyesült Királyságba?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Jól értesült források szerint a sussexi herceg nem tervezi, hogy végleg visszaköltözik az Egyesült Királyságba.

Annak ellenére, hogy a hírek szerint Harry herceg fokozatos visszatérésre törekszik, a források szerint továbbra is az Egyesült Államokban marad, ahol feleségével, Sussex hercegnéjével és gyermekeikkel él - írja a BBC.

Úgy tudni, hogy az Egyesült Királyságban továbbra is aggodalomra ad okot az ő és családja biztonsága.

Harry és Meghan állítólag nem akarnak lemondani azokról a filantróp és üzleti projektekről sem, amelyeket az Egyesült Államokban töltött idő alatt építettek fel.

A hírek szerint a 40. születésnapjához közeledő herceg elégedetlen a kaliforniai gazdagok közötti életével, és igyekszik újraépíteni a kapcsolatát a régi, brit életével.

Ám a BBC szerint jól értesült forrásokra azt írja, hogy ilyen visszatérés a királyi élethez és az Egyesült Királyságba nincs kilátásban.

Szerintük Harry herceg ugyanúgy képes támogatni jótékonysági szervezeteit és projektjeit az Egyesült Államokból, és látogatásokra visszatérhet az Egyesült Királyságba.

A herceg a múlt héten is az Egyesült Királyságba utazott, méghozzá a nagybátyja gyászszertartására - és azóta visszarepült az Egyesült Államokba.

Az esemény kapcsán a figyelem nagy része arra irányult, hogy Harry herceg nem beszélt Vilmos herceggel, miközben a norfolki istentiszteleten ő is részt vett.

A szertartást a néhai Lord Robert Fellowes, Diana hercegnő sógora emlékére rendezték. Továbbra is minden jel arra utal, hogy Harry herceg az anyai oldaláról származó családtagjaival jó kapcsolatban maradt azután is, hogy a feleségével és a gyerekekkel az Egyesült Királyságba költözött.

A nyár elején a Szent Pál-székesegyházban tartott Invictus Games-szertartáson a herceget Spencer-család közelében látták. Ezen az eseményen nem vettek részt magas rangú királyi családtagok.

A herceg akkor is azonnal visszatért az Egyesült Királyságba, amikor kiderült, hogy az apjánál, III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak - apa és fia rövid találkozót tartottak Londonban.

A londoni bíróságra is ellátogatott, többek között a bulvársajtóval folytatott csatája miatt, amelyet a brit bulvármédia jogtalan információgyűjtéséről szóló állítások miatt vívott.

Ezen felül a hercegnek a brit belügyminisztériummal folyamatban van egy bonyolult jogi huzavonája az Egyesült Királyságban lévő biztonsági státusza miatt - ami kényes kérdéssé vált a visszatérésről szóló tárgyalások során.

Az ITV-nek adott interjújában a herceg azt mondta, hogy a biztonsággal kapcsolatos aggodalom az egyik oka annak, hogy "nem hozom vissza a feleségemet ebbe az országba".

De miután ilyen jól dokumentáltan távozott a királyi életből az Egyesült Királyságban - egy Netflix-filmben és a Tartalék című könyvében -, a pár most elkerülhetetlenül szembesül a spekulációkkal, hogy mi következik ezután.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés