Hirdetés

Ők a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjai

Nap Híre portré Nap Híre

Idén ismét új tagokat választottak a Halhatatlanok Társulatába. A szakmai kuratórium ajánlása alapján, úgy, ahogy minden évben, most is a közönség döntötte el, hogy kik azok az előadóművészek, akik tehetségükkel, a nemes célok, a kultúra, a művészetek, valamint a társadalom melletti kiállásukkal kiérdemelték, hogy a Társulat Örökös Tagjai legyenek. Az idei győztesek: Für Anikó, Szirtes Ágnes, Csuja Imre, László Zsolt, Csarnóy Katalin, Lőrinc Katalin, Pitti Katalin és Gulyás Dénes.

2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését. 2024. szeptember 21-én az Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán ünnepélyes keretek között felavatták a neves elismerést elnyerő művészek lábnyomát. Az esemény házigazdája, az ATV műsorvezetője, Rónai Egon volt.

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A kuratórium elnöke a Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas Szinetár Miklós. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

A Halhatatlanok Társulatának idei új tagjai:

Hivatkozás másolása
  • Színésznő: Für Anikó és Szirtes Ágnes
  • Színész: Csuja Imre és László Zsolt
  • Táncművész: Csarnóy Katalin és Lőrinc Katalin
  • Operaénekes: Pitti Katalin és Gulyás Dénes

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés