Hirdetés

Gyurcsány Ferenc az óbudai DK-s polgármester őrizetbe vételéről ír

Nap Híre portré Nap Híre

Gyurcsány megszólalt a DK-s politikus őrizetbe vételéről. 

Összehangolt akciót hajt végre a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak – írja az ATV

A 24.hu értesülései szerint a rendőrök elvitték Kiss László DK-s polgármestert, amit Gyurcsány Ferenc a Facebookon meg is erősített.

„Őrizetbe venni egy kerület polgármesterét egy sok-sok hónapja tartó, sok-sok évvel ezelőtti ügyben zajló nyomozás során nyilvánvaló politikai provokáció és aljasság. Miért?” – teszi fel a kérdést a DK-elnök, aki szerint ebben az esetben szó sincs tettenérésről, ami őrizetbevétel alapindoka. 

Hozzáteszi, tudja, hogy akkor is őrizetbe lehet valakit venni, ha valószínűsíthető, hogy a bíróság majd el fogja rendelni a szóban forgó személy előzetes letartóztatást. „De most tényleg, fel lehet tételezni ebben az esetben, hogy megállna az előzetes letartóztatás akárcsak egyetlen feltétele is?” – fogalmaz, és hozzáteszi:

Ha Kiss László el akart volna szökni, akkor már megtette volna, hiszen tudta, hogy zajlik a nyomozás. Ha bizonyítékot akarna eltüntetni, azt is rég megtehette volna. Ha pedig attól tartana a hatóság, hogy összebeszélnek a gyanúsítottak, akkor arra is volt elég idejük. „Marad a bűnismétlés lehetősége” - írja.

Gyurcsány szerint ilyen esetben a kényszerintézkedés valójában arra szolgál, hogy megtörje, megfélemlítse, megalázza a gyanúsítottat. „Ha Kiss Lacit, Óbuda polgármesterét őrizetbe vették, akkor annak politikai oka volt. Mert ugye, ahogy fent láttuk, szakmai oka nincs” – hangsúlyozza a politikus.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés