Hirdetés

Közel 2000 gyorshajtó: száguldoznak az autósok a 7-es főúton, mióta lezárták a Kőröshegyi völgyhidat

Nap Híre portré Nap Híre

A hatóság emberi folyamatosan jelen vannak a 7-es számú főúton, ahol most a Kőröshegyi völgyhíd lezárása miatt jelentősen megnövekedett a forgalom. A rendőrök ellenőrzést is tartottak és csaknem kétezer gyorshajtót mértek be mindössze négy nap alatt.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, karbantartási munkálatok miatt szeptember másodikától, várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán. A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi felső/Siófok nyugat csomópontban kell elhagyniuk az autópályát, és Balatonszárszónál térhetnek vissza. Az országhatár felől közlekedőknek Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a sztrádát, és Zamárdi felső/Siófok nyugatnál térhetnek vissza.

A lezárás miatt Zamárdi, Szántód és Balatonföldvár belterületén jelentősen megnövekedett a forgalom. Egy-egy napon a legforgalmasabb időszakban Budapest irányába mindössze öt óra leforgása alatt közel hatezer jármű halad el – számolt be a rendőrség, hozzátéve: a hatóság emberei folyamatosan jelen vannak, hogy vigyázzanak az ott élők biztonságára, kiszűrjék a gyorshajtókat és megelőzzék a közlekedési baleseteket.

Közölték azt is, hogy szeptember 2-a óta közel 2000 sofőr lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet a 7-es számú főúton.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy legyenek türelmesek, körültekintőek tartsák be a közlekedési szabályokat, és ne hajtsanak gyorsan!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés