Hirdetés

Gulyás Michelle lett a leginspirálóbb ifjú sportoló

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A leginspirálóbb ifjú sportoló díját vehette át a Femcafe Inspiráló Nők díjátadóján Párizs öttusa olimpiai bajnoka: Gulyás Michelle a Nap Híre kérdéseire az ezt követő partin válaszolt. Elmondta többek között azt is, hogy az elmúlt két hónapja a feje tetejére állt a győzelme miatt, ugyanakkor újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Ami viszont biztos: rajta nem fog múlni a siker.

Nap Híre: Két hónapja már, hogy olimpiai bajnok lettél: mi minden történt veled azóta? Pihentél vagy edzettél?

Gulyás Michelle: Futnom kellett. Tudtam, hogy a két hónap nagyon nagy kiesés és egy kis kondi azért kell. Sérülés miatt már tudom, milyen két hónap után visszamenni és a nulláról kezdeni. Olimpia volt, emiatt relatíve későn kezdődik a felkészülés, így muszáj volt edzésben maradnom. De hivatalosan a jövő hét hétfőn kezdem az edzéseket. Akkor ismerem majd meg az akadálypályát, ami biztos tartogat majd meglepetéseket.

Nap Híre: Volt lehetőséged azért pihenni?

Gulyás Michelle: Megmondom őszintén, hogy soha nem volt még ilyen zsúfolt pihenőidőszakom. Ha tehettem volna, biztos több pihenéssel töltöttem volna ezt az időt. Nagyon sok volt a média megkeresés. Most, hogy a lovaglás kikerül az öttusa számai közül és az akadálypálya váltja, nagyon sok öttusa toborzó programban veszek részt, hogy minél többen kezdjenek el sportolni, és a fiataloknak vonzóvá tegyem a sportágat. Emellett a rendőrség részéről is van több megkeresés, amin szintén részt kell vennem. Az egyesület részéről is, úgyhogy bőven volt dolgom…

Nap Híre: Azt akarod mondani, hogy nem is nyaraltál?

Gulyás Michelle: De, sikerült kétszer néhány napra elszabadulnom. Voltam Szardínián, meg Santorinin, úgyhogy jutott kis időm a nyaralásra. Úgy terveztem egyébként, hogy ha vége az olimpiának, egy nagyobb tengerentúli útra elmegyek, de ez egyszerűen nem fért bele. Nem jutottam el odáig. (Nevet)


Gulyás Michelle
Gulyás Michelle Forrás: Femcafé Instagram

Nap Híre: Mi a következő cél, verseny?

Gulyás Michelle: Februárban lesz az első világkupa, amin indulni szeretnék, utána csak két hónappal később lesz, így egy kicsit szét vannak most szórva. De az elsőn azért is szeretnék ott lenni, mert szeretném látni élesben is, milyen egy akadálypálya. Sosem próbáltam még. A fiatalok szeretik, remélem, én is megtalálom majd benne a szépséget. Ebben a szezonban azonban a futásra szeretnék ráfeküdni, mert úgy veszem észre, a mezőny is ezt teszi, pláne, hogy egyre több a fiatal versenyző, és az idősebbek közül többen vissza fognak vonulni. Így most az a cél, hogy olyan munkát tegyek a futásba, amellyel ez a tusám is a világ élvonalába kerülhet.

Nap Híre: Az új versenyszám felboríthatja az erőviszonyokat?

Gulyás Michelle: Nehéz erről bármit mondani, mert nem tudom, milyen. És persze azt sem tudom, hogy nekem hogy fog ez menni. Lehet, hogy az erősségem lesz, de az is lehet, hogy lehúzza majd az összeredményem. Természetesen nagyon fogok dolgozni azon, hogy ezzel ne legyen gond. Van jó pár év szertornász múltam, lehet, hogy annak most jó hasznát veszem majd - remélem, meg is maradt valami belőle. Az viszont biztos, hogy megbolygatja majd a mezőnyt, mert az akadálypályához merev vállak kellenek, muszkulárisabbnak kell lenni, az úszáshoz pedig pont a laza az ideális. Így azt sem lehet kiszámítani, milyen hatással lesz a többi versenyszámra az akadálypálya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés