Hirdetés

Földrengés rázta ki az embereket az ágyból Békés vármegyében

Nap Híre portré Nap Híre

Romániában keletkezett földrengés, amit több hazai határközeli településen is érezni lehetett. 

2024. augusztus 10-én (magyarországi) helyi idő szerint 22:46 perckor 4,47 magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Lugos várostól 36 km-re - közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebook-oldalán, amit az Index szúrt ki. 

A szeizmológiai obszervatórium tájékoztatása szerint a földmozgást több hazai határközeli településen is érezni lehetett, bár eddig csak Békéscsabáról érkezett kérdőív a rengés észleléséről. Hozzátették azt is, hogy Magyarországon nem keletkeztek károk. 

Az obszervatórium arra kér mindenkit, hogy amennyiben érezték a földrengést, akkor töltsék ki a kérdőívüket.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy miként érzékeli a telefonunk a földrengéseket, melynek segítségével előre tudják jelezni a közelgő bajt. Beszámoltunk arról is, hogy Magyarországon júliusban 42 természetes eredetű földrengést és 181 kőfejtésekhez kapcsolódó bányarobbantást regisztráltak. A 42 valós földrengésből a lakosság csak egyet érzékelt széles körben Magyarország területén, ez volt a Balatonkiliti környéki rengés július 16-án, helyi idő szerint 23.27-kor. A földrengésben károk nem keletkeztek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés