Hirdetés

Rendkívüli hír: földrengés volt a határ közelében, több magyar településen is érezték

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb érezhető földrengés pattant ki szomszédos területeinken, Horvátországban, magyar idő szerint 8 óra 43 perckor - írja a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebook-oldalán. A földrengés 4,4-es magnitudójú volt.

A tájékoztatás szerint a kiértékelés jelenleg is zajlik, ám az előzetes becslések szerint a földrengés epicentruma Kapronca közelében, kb. 15 km-re volt a magyar határtól. Az első félórában Zalaegerszegről, Pécsről, Őrtilosból, Nagykanizsáról, Kaposvárról, Szekszárdról, Komlóról és Marcaliból érkeztek bejelentések, de a földrengést több határközeli településen is érezhették.

Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: károkról az első félórában nem érkezett bejelentés. Nagykanizsán és környékén a közösségi oldalak bejegyzései és az MTI tudósítója által tapasztaltak szerint több helyen megmozdultak, recsegtek vagy összekoccantak a bútorok, berendezési tárgyak, kilengtek a csillárok. A szabadban állók is érezték az enyhe morajlást és a földmozgást, akadt, aki az autójában ülve is érzékelte a rengést.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy miként érzékeli a telefonunk a földrengéseket, melynek segítségével előre tudják jelezni a közelgő bajt. Beszámoltunk arról is, hogy Magyarországon júliusban 42 természetes eredetű földrengést és 181 kőfejtésekhez kapcsolódó bányarobbantást regisztráltak. A 42 valós földrengésből a lakosság csak egyet érzékelt széles körben Magyarország területén, ez volt a Balatonkiliti környéki rengés július 16-án, helyi idő szerint 23.27-kor. A földrengésben károk nem keletkeztek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés