Hirdetés

Irgalmatlan botrány a Ferihegyen: több utast is leszállítattak a Wizz Air brüsszeli járatáról

Nap Híre portré Nap Híre

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság intézkedett a leszállított utasokkal szemben. 

Eredetileg szombat délelőtt, 11 órrakor kellett volna felszállnia a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérrőlWizz Air Brüsszelbe tartó járatának, azonban egy incidens miatt csak késve tudott elindulni a gép. Az Index megtudta, hogy a beszállást követően öt utas poggyászát is át kellett vizsgálni, emellett még a repülőt is el kellett hagyniuk.

Öt utast renitens viselkedés miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság leszállított a Wizz Air brüsszeli járatáról. Az érintett utasok megsértették a kézipoggyászokra vonatkozó méretbeli előírásokat, és a pluszköltség kifizetését megtagadva, a beszállítást végző személyzetet kikerülve jutottak fel a gép fedélzetére

- közölte a lappal a Budapest Airport.  

A Wizz Air is megerősítette, hogy incidens volt a brüsszeli járaton. Mint írták, az utasok a fedélzetre felvihető méretű poggyásznál nagyobb csomaggal érkeztek meg a beszállításhoz, azonban az előírt plusz díjat nem voltak hajlandók kifizetni, majd fizikai erőszakot alkalmazva ellökték a személyzetet és dokumentumellenőrzés nélkül léptek a járat fedélzetére. Hangsúlyozták, hogy a Wizz Air zéró toleranciát alkalmaz a személyzet tagja elleni verbális, vagy fizikai inzultussal, a járat biztonságát veszélyeztetőkkel szemben, ezért az utasokat a hatóságok segítségével leszállították a gép fedélzetéről. Hozzátették, hogy a személyzet a kiképzésének és az ilyenkor szükséges protokolloknak megfelelően kezelte az esetet.

Az ORFK pedig azt közölt a lappal, hogy öt utassal szemben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szabálysértési eljárást indított a légiközlekedés biztonságára és védelmére vonatkozó szabályok megszegése miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés