Hirdetés

Rághatjuk a körmünket csütörtök estig, akkor dől el a Ferencváros sorsa

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtökön este eldől, hogy a második vagy a harmadik számú európai kupasorozatban folytathatja ősszel a Ferencváros, amely a bosnyák Borac Banja Luka otthonában a hazai gól nélküli döntetlen után lép pályára az Európa-liga selejtező playoff-párharcának visszavágóján.

Egy héttel ezelőtt a Groupama Arénában a hazai szurkolók a lefújás után kifütyülték Pascal Jansen együttesét, ugyanakkor a zöld-fehérek még a gyengébb teljesítménnyel is jóval többet tettek az előny megszerzése érdekében, mint riválisuk, amely gyakorlatilag teljesen veszélytelen volt a kapura.

Hazája bajnokságában egyik csapat sem lépett pályára az előző hétvégén, mindkét gárda rápihent a visszavágóra - írja az MTI. 

A két csapat története során először találkozik egymással egy párharcban, a Ferencváros fennállása során harmadszor került szembe bosnyák riválissal a nemzetközi kupaporondon, legutóbb 2015 nyarán, az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a Zeljeznicar kettős győzelemmel búcsúztatta a zöld-fehéreket.

A Ferencváros sorozatban a hatodik szezonjában lesz érdekelt egy európai kupasorozat őszi küzdelmei során, a zöld-fehérek szériája a 2019/20-as szezonban kezdődött, a csapat azóta egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor az Európa-ligában, a legutóbbi idényben pedig a Konferencia-ligában bizonyíthatott.

A párharc győztese bejut az Európa-liga főtáblájára, míg a vesztes a Konferencia-ligában folytatja.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő visszavágó a belga Erik Lambrechts sípjelére kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés