Hirdetés

Nagyon nagy a baj, fehérorosz harckocsik jelentek meg az ukrán határnál

Nap Híre portré Nap Híre

Fehéroroszország harckocsikat vezényelt vasárnap az ukrán határhoz, miután a fehérorosz hatóságok állítása szerint az előző nap az ország légterében több ukrán drónt is lelőttek - közölte a minszki védelmi minisztérium.

A hivatalos tájékoztatás szerint az alakulatokat készültségbe helyezték további parancsok végrehajtására.

Nem sokkal korábban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető elrendelte Homel és Mazir térségének megerősítését az ország délkeleti részén. A csapatok feladata reagálni az esetleges ukrán "provokációkra". 

Mint azt a naphire.hu is megírta, hogy Lukasenka válaszlépést ígért, miután Ukrajna pénteken megsértette Fehéroroszország légterét. A fehérorosz elnök tájékoztatása szerint több ukrán drónt is lelőttek. Mint mondta, teljes készültségbe helyezték a fehérorosz légvédelmet is, mert mintegy tíz repülőeszköz hatolt be Ukrajna felől az ország légterébe Kaszcjukovicsi térségében.

A minszki külügyminisztérium a történteket arra irányuló veszélyes kísérletnek nevezte, hogy belerángassák a konfliktusba Fehéroroszországot is. A tárca leszögezte: Fehéroroszország élni fog önvédelemhez való jogával és megfelelő választ fog adni minden provokációra, illetve ellenséges cselekményre - tudósít az MTI. 

Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter már szombaton jelezte, hogy elrendelték Iszkander típusú ballisztikus rakéták és Polonez típusú rakétavetők térségbe küldését is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés