Hirdetés

Továbbra is rejtély, hogy mi volt az indítéka a Trump elleni merénylőnek

Nap Híre portré Nap Híre

Hat héttel a Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérlet után az FBI még mindig csak tapogatózik a sötétben azzal kapcsolatban, hogy mi lehett a merénylő indítéka. 

Megvizsgálták az elkövető keresési előzményeit, így ugyan „sikerült betekintést nyerni a gondolkodásmódjába” – mondta az FBI irodavezetője szerdán a sajtónak, de az indítékra még nem kaptak választ, mivel „sem baloldali, sem jobboldali” ideológiát nem látnak a tett mögött – írja a Telex a Politico cikke alapján. 

Mint írták, 2023 őszén egy, az elkövető Tomas Crookshoz kapcsolódó fiókból Trump kampányának menetrendjére és közelgő pennsylvaniai szerepléseire kerestek rá, majd 2024 áprilisától júliusáig Crooks mind Joe Biden, mind pedig Trump kampányeseménye keresett. Végül július 6-án regisztrált Trump butleri gyűlésére, és olyanokra keresett, mint: „Milyen messze volt Oswald Kennedytől?”, „Honnan beszél Trump a Butler Farmon?”, „Butler Farm Show pódium”, illetve „Butler Farm Show fotók”.

A hatóságok szerint a támadást megelőző 30 napban Crooks több mint 60 internetes keresést végzett Bidennel és Trumppal kapcsolatban. Már 2019 szeptemberében robbanóanyagokról keresett információkat, többek között arról, hogyan lehet műtrágyából bombát készíteni, és hogyan lehet a távolból aktiválni egy bombát. Crooks autójában a merénylet elkövetésekor két házi készítésű robbanószerkezet is volt az autójában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés