Hirdetés

A legrosszabbra készülnek: napokra elzárhatják a külvilágtól ezt a magyar települést a Duna áradása miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Molnár Csaba, Kisoroszi polgármestere szerint az előrejelzésektől függően kedden éjszaka, vagy legkésőbb szerdán reggel lezárják a Kisoroszit Tahitótfaluval összekötő országutat. A Duna áradása miatt több napra is elszigetelődhet a település, ahova már a speciális mentőszolgálat is útnak indult.

A 2013-as árvíz idején mért 890 centiméteres magasságot is elérő vízszintre készül Kisoroszi. Elképzelhető, hogy a települést akár hat-nyolc napra is elzárhatja a külvilágtól a megáradt Duna - írja az EconomX

Molnár Csaba polgármester az Inforádiónak beszélt arról, hogy kedd éjszaka, vagy legkésőbb szerdán reggel lezárják a Kisoroszit Tahitótfaluval összekötő országutat. Mivel az is előfordulhat, hogy napokra elszigetelődhet Kisoroszi, ezért biztosítani kell az alapvető élelmiszer-ellátást, az orvosi és a tűzoltói ügyeletet, illetve egyéb speciális szolgáltatásokat is.

A Tahitótfalu felé vezető út lezárása után komoly baj esetén a Magyar Honvédség lánctalpas, kétéltű járműveivel lehet majd közlekedni az érintett szakaszon. A polgármester elmondása szerint gyors beavatkozás a legkönnyebben légi úton oldható meg, a 2013-as árvízhez hasonlóan erre most is szükség lehet.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője arra figyelmeztetett, hogy hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, és sokáig érvényben lesz a harmadfokú készültség az érintett folyókon. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés