Hirdetés

Trump egészen elképesztő nyilvános összeomlást mutatott be, eldőlt a választás?

Nap Híre portré Nap Híre

Donald Trump még a saját stábját is megdöbbentette. 

A volt amerikai elnök a saját magáról elnevezett toronyházba szervezett sajtóeseményt, ami meglehetősen döbbenetesre sikeredett. A zaklatott Trump az eseményre egy bírósági meghallgatásról érkezett, amit az ellene polgári pert is indító E. Jean Carroll írónő szexuális zaklatási ügyében tartottak.

Trump kiállt az összegyűlt tudósítók elé és bár „sajtótájékoztatót” hirdetett meg, egyetlen kérdést sem válaszolt meg, hanem tartott egy 45 perces, gyakran összefüggéstelen monológot, amiben az összes, ellene indított zaklatási ügyet felidézte - számol be a 444.hu, hozzátéve, hogy ez még Trump stábját is meglepte. Az elnökjelölt már eddig is aránylag nagy hátrányt szedett össze a női szavazók körében a közvélemény-kutatásokban, és a saját szempontjából is hátrányos dolog, ha a szexuális zaklatási ügyei kerülnek szóba. 

De most egyrészt ő maga ment el a meghallgatásra úgy, hogy nem is lett volna közelető, majd ő tette ezt az egyetlen témává az eseményen. Trump egyenként sorra vett minden ügyet, de például az egyik vádolója nevét elfelejtette, így hosszassan keresgélni kezdett a jegyzeti között. Egy másik nőről azt mondta, hogy „szörnyen hangozhat, amit mondani fog”, de az illető nem nézett ki elég jól ahhoz, hogy az exelnök „őt válassza”. 

A harmadik vádolója, Jessica Leeds azzal állt elő, hogy Trump egy repülőjáraton nyomult rá. Az elnökjelölt előbb részletesen felidézte, hogy a nő szerint előbb kéretlenül megcsókolta, majd 15 percre rá markolászni kezdte, aztán azt kezdte fejtegetni, hogy „nem lett volna praktikus” így eljárnia, hiszen híres ember, a gépen pedig más utasok is voltak.

Trump minden részletet újra meg újra felidézett az ügyekkel kapcsolatban, az ügyvédei pedig lefagyott arccal nézték, mit művel. Mindeközben Trump kétségbeesetten próbálta védeni magát. Carroll azért perelte például be, mert állítása szerint egy luxusbolt próbafülkéjében inzultálta őt. Trump most apróra elmesélte a nő vádjait, majd hosszan magyarázta, hogy az események idején ő annyira baromi híres volt, hogy ha tényleg csak bement volna a Bergdorf Goodman nevű boltba, már az címlapsztori lett volna a New York Post bulvárlap Page Six nevű pletykarovatában. Trump egyébként annak ellenére szidta vadul Carrolt, hogy a nőnek éppen a korábbi nyilvános gyalázására hivatkozva ítélt meg 83,3 millió dolláros kártérítést a bíróság tavaly - idézte fel a portál.

Trump egyébként az ügyvédeinek is nekiesett, és nyilvánosan kijelentette, hogy mennyire csalódott bennük, majd nem sokkal később már "tehetségesnek" titulálta őket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés