Hirdetés

Hatalmas pofont kapott Donald Trump, nem ússza meg a felelősségre vonást

Nap Híre portré Nap Híre

A bíróság elutasította Donald Trump volt amerikai elnök kérését, hogy a választások után döntsenek a 2016-os kenőpénz ügyében. Az ügyvédei szerint azonban ez befolyásolhatja a novemberi elnökválasztást, így továbbra sem született biztos döntés az ügyben.

A szövetségi bíróság elutasította Donald Trump büntetőügyével kapcsolatos kérését, melyről két hét múlva lesz ítélet. Alvin Hellerstein kerületi bíró döntése szerint nem lehet hatályon kívül helyezni az egykori elnök ítéletét, hiába akart élni elnöki mentelmi jogával – írja az Index

Az indoklás alapján a bíró nem látja bizonyítottnak, hogy a vesztegetési ügy nem hivatali idejéhez kötődik, emiatt nem mentesülhet a büntetőeljárás alól. Kedden a kerületi ügyészség levelet küldött Juan M. Merchannak, akinek meg kell hoznia a döntést az ítélethirdetés halasztási kérelméről. Donald Trump ugyanis azt kérte, hogy a szeptember 18-ai dátumról a novemberi választások utánra halasszák a bírósági döntést, illetve a Legfelsőbb Bíróságtól a hatályon kívül helyezését.

Merchan közölte, hogy szeptember 16-án dönt Trumpnak az ítélet hatályon kívül helyezésére irányuló kérelméről. Az ítélethirdetés elhalasztásáról szóló döntése a következő napokban várható.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés