Hirdetés

Káosz az ünnepi hosszú hétvége előtt: csőtörés miatt több szállodát is be kellett zárni a Grand Canyonnál

Nap Híre portré Nap Híre

Csőtörések sorozata miatt bezártak a Grand Canyonban működő szállodák az amerikai ünnepi hosszú hétvégére csütörtöktől.

A Grand Canyon Nemzeti Park vezetése azután határozott az intézkedésről, hogy a szálláshelyeket ellátó legnagyobb vízvezeték működésképtelenné vált több helyen egyszerre bekövetkezett csőtörés miatt.

A döntés értelmében az éjszakai tartózkodás nem lehetséges a szálláshelyeken, ami komoly kiesés a turisztikai vállalkozások számára, mert az Egyesült Államokban a nyári szezon nem hivatalos lezárását jelentő hosszú hétvége kezdődik a "Labor Day" nemzeti ünnep alkalmából - írja az MTI. 

A természeti látványosság turisztikai létesítményeit ellátó 20 kilométer hosszú vízvezetéken keletkezett repedések és törések már korábban is okoztak gondokat, de a szálláshelyek lezárása példa nélküli intézkedés, különösen abban az időszakban, amikor a szállodák telt házzal működnek.

Az összegzések szerint 2010 óta 85 nagyobb, a vízellátás korlátozásával járó csőtörés történt, de a mostanihoz hasonló drasztikus intézkedésre korábban nem került sor.

A nemzeti park illetékesei felhívták a figyelmet arra, hogy az 1960-as években lefektetett vízvezeték (Transcanyon Waterline) már túllépte a tervezett élettartamot.

A vízellátás korlátozása ugyanakkor csak a Grand Canyon Nemzeti Park területén működő szálláshelyeket érinti, a közeli település, az Arizona államhoz tartozó Tusayan szállodái várják a látogatókat a hosszú hétvégén, és a park is nyitva tart a turisták előtt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés