Hirdetés

Hatalmas készültségben a német rendőrség, valaki München belvárosában lövöldözött

Nap Híre portré Nap Híre

Lövések dördültek München belvárosában az izraeli konzulátus épülete, illetve a náci Németország történetét feldolgozó NS-Dokumentationszentrum közelében.

A müncheni rendőrség X-oldalán tette közzé, hogy jelentős rendőri erőket vetettek be a Briennerstrasse és a Karolinenplatz környékén. Később azt is jelentették, hogy a rendőrök rálőttek valakire, akit el is találtak – írja a Portfolio

A rendőrök lövéseket adtak le egy gyanús személyre a Karolinenplatz környékén; a személyt eltalálták – írták a posztban. A gyanús személynél, aki megsebesült, állítólag lőfegyver volt. Több sebesültről egyelőre nem tudni. A környéket lezárták, a lakosságot felszólították, hogy ne menjenek a helyszín közelébe. A hatóságok egy rendőrségi helikoptert is bevetettek. Az eseményről készült felvételt ide kattintva lehet megtekinteni. 

A gyanúsítottról és hogy pontosan mi váltotta ki a rendőrök akcióját, egyelőre nincs információ. A helyszínen található az izraeli konzulátus épülete, illetve az NS-Dokumentationszentrum, amely a náci Németország történetét dolgozza fel – írja a lap. 

Amint a lap is emlékeztet rá, a müncheni lövöldözés éppen 52 évvel az 1972-es müncheni túszdráma évfordulóján történt, amikor palesztin terroristák izraeli sportolókat ejtettek túszul. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés