Hirdetés

Bántalmazások, zsarolás, kínzás? Megdöbbentő börtönriport a Heti Naplóban!

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Erre a kérdésre keresi a választ az ATV riportműsora vasárnap este.

“Soha ennyien nem ültek börtönben, mint most! Egy kisvárosnyi ember van a rácsok mögött! Közben egyre durvább dolgok történnek a cellákban! Bántalmazások, zsarolás, kínzás! Igaz, hogy elképesztő kegyetlenségekről hallani történnek a magyar börtönökben, amelyekről senki nem mer beszélni? Most megtörik a csendet?” 

- hangzik el az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsor ajánlójában, a Nap Híre pedig további részleteket tudott meg a ma este adásba kerülő riportról, György Gabitól. “Azért, hogy hitelesen be tudjuk mutatni a magyar börtönviszonyokat, én is kértem forgatási engedélyt a Büntetésvégrehajtási Országos Parancsnokságától, de sem nyilatkozót, sem forgatási engedélyt nem kaptam. Szabadságolásra hivatkoztak” - közölte lapunkkal a riporter. Akadtak azonban mások, akik készségesen meséltek a témával kapcsolatban.

Köztük volt Herczeg Zoltán, ismert közéleti személy, divattervező aki alig több mint egy éve maga is megtapasztalhatta, milyen az élet a rácsok mögött. Fél évet ült előzetesben, miután 100 gramm füvet találtak nála. “Kopott, koszos, ócska, lepukkant, körülbelül világháborút látott állapotok, minden nagyon régi, nem nagyon működött semmi” - mesélte az ATV műsorának a divattervező, aki azt is részletesen elárulta, miért történhetett meg, hogy közel egy hétig a zárkáját sem tudta elhagyni, hogy a napi egy órás sétáján részt vegyen. Az is kiderült, a jogvédő szervezetet, a Helsinki Bizottságot, 2017 óta nem engedik be a börtönökbe. Hogy miért és szerintük mi lehet a börtönök túlzsúfoltságának az oka, természetesen szintén megtudjuk majd a riportból. Ebben a témában ráadásul egy ismert büntetőjogász is kifejti az álláspontját és meglátásait. De ez nem minden.

A Heti Napló riportere, György Gabi titokban jelentkezett börtönőrnek is. Hogy milyen feltételekkel és milyen fizetéssel várnák őt a munkába, vasárnap este az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorban derül majd csak ki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés