Hirdetés

Felháborító: a botrányhős Balog Zoltán püspökségéhez csak úgy dőlnek az állami ajándékok a kegyelmi botrány óta

Nap Híre portré Nap Híre

Február óta számos helyrajzi számon szereplő telek vagy épületjogát kapták meg ingyenes állami vagyonjuttatásként az egyházak.

A HVG riportjából kiderült, hogy az átadott ingatlanok összértéke a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adatsora szerint több mint 25,5 milliárd forint. Közülük is az egyik legértékesebb, 5,6 milliárd forintos darab a Balog Zoltán vezette Dunamelléki Református Egyházkerülethez került. Az egyházkerület már januárban is kapott egy Parlament közeli, 1,4 milliárdos ingatlant.

A lap úgy fogalmazott, hogy a folyamatot még a februárban kitört kegyelmi ügy sem akasztotta meg, mivel júliusban az egykori Rendőrtiszti Főiskola Farkasvölgyi úti komplexumát kapta meg a szervezet, a hozzájuk került tulajdon értéke 2,8-2,8 milliárd forint. 

Azt pedig már korábban is lehetett tudni, hogy az egykori rendőrképzőt valamelyik felekezetnek adná a kormány, hogy a helyén "olyan felsőoktatási keresztény diákotthon" jöjjön létre, "amely komplex szolgáltatásokat képes nyújtani a Budapesten tanuló hallgatóknak". A reformátusok tájékoztatása szerint minden hozzájuk került ingatlant hitéleti célra és az átvállalt közfeladataik ellátására használnak majd.

A Farkasvölgyi komplexum két szomszédos ingatlanát is megkapta az egyház, ezek értéke 340 millió forint. Így idén összesen 5,9 milliárd forint értékben kaptak ingatlanokat.

Mint ismert, a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin és Varga Judit is, azonban a lemondásukkal nem ért véget a botrány: K. Endre továbbra sem képes leállni, és hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát, Balog Zoltánról- aki egyébként korábban már távozott a magyar reformátusok éléről - is egyre több tény lát napvilágot az esettel kapcsolatban. Írtunk arról is, hogy kiderült: személyesen találkozott K. Endrével még azelőtt, hogy azt javasolta volna Novák Katalinnak, adjon kegyelmet a férfinak. Az is kibukott, hogy a botránypüspök mást is ki akart menteni a törvényes felelősségrevonás elől. Balog egy letartóztatott lelkészt akart megmenteni a börtöntől. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés