Hirdetés

Embertelen állapot: meghalt egy férfi a zsolnai panzióban, a többi vendég a letakart holttest körül járkált

Nap Híre portré Nap Híre

A hozzátartozóknak fél napot kellett várniuk, mire megérkezett az orvos és addig nem mozdíthatták el a holttestet.

Rosszul lett egy férfi egy zsolnai panzióban, akinek értesítették a fiát, de mire odaért a helyszínre a mentők már az újraélesztést végezték, amivel sajnos nem jártak sikerrel. A vendég elhunyt, a jelentést is megírták, majd a mentők közölték a hozzátartozókkal, hogy a holttest elszállításával meg kell várniuk az orvost. Az orvos azonban 12 órával később érkezett meg a helyszínre.

Egészen addig a férfi holtteste a panzió padlóján hevert letakarva, miközben a többi vendég körülötte járkált.

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal szerint rendkívüli esetről van szó, nem ez a bevett eljárás. Elhalálozáskor általában az orvos néhány órán belül elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Jozef szerint kb. 5 percet tartott a vizsgálat, és amikor megkérdezte az orvostól, miért tartott ilyen sokáig kiérkezni, azt felelte, hogy szabadnapja volt és minden bizonnyal nem találtak mást, aki helyettesítené őt.z ÚDZS szerint viszont ez az információ helytelen, mivel ha az orvos nem tudja elvégezni a holttest átvizsgálását, akkor valakinek helyettesítenie kell őt, abban az időben pedig Zsolna megye számos járásában több orvos is szolgálatban volt - írja a Paraméter.

A hivatal kiemelte, hogy minden bizonnyal emberi mulasztás történt, az esetet ezért kivizsgálják. Amíg az orvos meg nem érkezett, a holttestet rendőrök őrizték. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés