Hirdetés

Zsoldosnak indult Ukrajnába az argentin rögbis gyilkosa, Záhonynál fogták el a rendőrök

Garai Kitti portré Garai Kitti

Magyarországon tartóztatták le Loïk Le Priolt, akit a francia rendőrség azzal gyanúsít, hogy agyonlőtte az argentin válogatott rögbijátékosát, Federico Martin Aramburut múlt szombaton. Aramburu és társasága összeszólalkozott egy másik csapattal, amelynek során a rögbijátékos az egyik vitapartnerét a kapicnijánal fogva a földre tepert. A szórakozóhely biztonsági őreinek ugyan sikerült szétválasztani a feleket, de ezután a francia csoportból ketten is Aramburura lőttek.

A nyomozás szerint a halálos lövéseket Loïk Le Priol adhatta le, aki az eset után azonnal elmenekült. A férfit Magyarországon a záhonyi határátkelőnél tartóztatták le a rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján. Le Priol a magyar rendőröknek azt mondta, hogy katonai múlttal rendelkezik, és harcolni utazott volna Ukrajnába. Az egyenruhások a férfi autójából három kést foglaltak le, emiatt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés miatt is eljárást kezdeményeztek vele szemben. 

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Le Priol társát, egy fiatal férfit továbbra is Európa-szerte keresik. A társaság harmadik tagját, egy 24 éves francia nőt pedig még Párizsban őrizetbe vettek, mert ő vezette azt az autót, amelyből Priol és társa leadta a lövéseket – írta az Origo.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés