Hirdetés

Zsófi 2 millió forintot őrző hátizsákot talált szemétszedés közben

 portré

A békésszentandrási képviselő lánya, a 13 éves Zsófi szemétszedés közben egy hátizsákra bukkant, amiben 2 millió forint és egy tablet volt.

Egészen pontosan kétmillió forint értékű angol font volt a zsákban, illetve egy brit férfi néhány okmánya, telefonja, tabletje. A képviselő az önkormányzat értéktárába vitte a vagyont érő hátizsákot, ami így került vissza a tulajdonosához, a 80 éves angol Terrence William Andrewshoz. Az angol férfi ingatlantakart venni, amikor Békésszentandrás határában séta közben hirtelen rosszul lett - adta hírül a Békés Megyei Hírportál.

Mint kiderült, Andrews stroke-ot kapott, így hamarosan kórházba szállította egy mentő – csak épp a hátizsákja nélkül. Az ugyanis ott maradt egy árok szélén, ahol az időjárási viszontagságok martalékaként több mint egy esztendőn át árválkodott – egészen mostanáig.  Üröm az örömben azonban, hogy a férfi még nem épült fel maradéktalanul a betegségéből, és mivel gyógyszeres kezelése jelenleg is tart, képtelen volt visszautazni táskájáért.

Ezért Békésszentandrás alpolgármestere, Dr. Lesfalvi Balázs személyesen utazott el Andrewshoz Lutonba, hogy  visszaszolgáltassa az úriember elvesztett dolgait. "Nem mondanám egyfajta lovagrendnek magunkat, de mivel ebben a színkatolikus nagyközségben tényleg mindenki ismer mindenkit, voltaképpen az általános mentalitás részévé vált a becsület" – magyarázta a Borsnak az alpolgármester.



Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés