Hirdetés

Késsel akart betörni egy férfi a Dohány utcai zsinagógába, a TEK csapott le rá

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A férfi korábban a Dohány utcai zsinagógába próbált meg bejutni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a VII. kerületi Dohány utcai zsinagóga biztonsági szolgálatától bejelentést kaptak hétfő este, miszerint egy férfi megpróbált bejutni az épületbe. A biztonsági őrök a bejelentésükkel egy időben a biztonsági kamera felvételeit is elküldték a rendőröknök, amelyen jól látszott, hogy az elkövető katonai ruházatot viselt, majd félmeztelenre vetkőzött. Közben kést tartott a kezében.

Mivel az esemény kapcsán az esetleges terrorista célzat sem volt kizárható, a TEK felderítői a kiterjesztett környezeti adatgyűjtés során  az elkövetőt és annak tartózkodási helyét beazonosították, majd a 29 éves lengyel állampolgárt szálláshelyén, egy, a zsinagóga közeli hostelben a TEK műveleti egysége elfogta - olvasható a police.hu oldalon megosztott közleményben.

Hozzátették, fővárosi rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés