Hirdetés

Zokognak az olaszok: kiesett a válogatott, nem lesz ott a foci vb-n

 portré

1:0 -ás vereséget szenvedett Észak-Macedóniával szemben és kiesett az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott a csütörtöki világbajnoki pótselejtezős mérkőzésén. A kiesést jelentő kudarc után az origo.hu a legnagyobb olasz lapok címlapjaiból szemezgetett

."Fuori Dal Mondo" - virít a legnagyob olasz sportnapilap, a La Gazzetta Dello Sport pénteki címlapján. Olaszország 1-0-ra kikapott Észak-Macedóniától, így búcsút inthetett a katari világbajnokságnak. Palermóban a 92. perc okozta a vesztüket, így a Wembley hősei otthon maradnak és nem utazhatnak a vb-re. A "Wembley hősei" jelzővel a tavaly nyári Európa-bajnoki győzelmükre utal a hazai szaklap, amely kiemeli, hogy ez sorozatban a második alkalom, amikor lemaradnak a világbajnokságról.



A Gazzetta internetes oldalán egyenesen katasztrófáról írnak, és arról, hogy az északmacedónok késői góljukkal egyenesen gúnyt űztek a semmit nem mutató válogatottjukból. A Tuttosport azúrkék háttéren fehér betűkkel szintén az "Olasz katasztrófa" címet választotta az összefoglalójáak címéhez. A főszereplők nyilatkozatai közül Gabriele Gravina a legérdekesebb.



Az olasz szövetség elnöke kiemelte, dolgozniuk kell a futballjukon, hogy harmadszor ne fordulhasson ez elő, ami most megesett velük. A sportvezető a jövőt Roberto Mancinivel képzeli el. "Remélem, hogy velünk marad" - mondta a meccs után. "Nagyon csalódott vagyok, át kell gondolnom a jövőmet" - ez már magának a szövetségi kapitánynak a szájából hangzott el. A szakember szerint a sikeres Európa-bajnokság után ezúttal hátat fordított nekik a szerencse.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés