Hirdetés

Zelenszkij elárulta, mire vágyik a legjobban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Volodimir Zelenszkij elnök arról beszél, hogy nem sokat gondolkozik azon, mit fog csinálni azután, hogy Ukrajna legyőzi Oroszországot a háborúban, de megígérte, hogy hivatalban marad addig, amíg ez megtörténik.

Az ukrán elnök David Letterman egyik netflixes műsorában beszélt arról, hogy mihez kezd magával, ha egyszer véget a háborúnak, és azt is elárulta, mire vágyik a legjobban.

Nagyon szeretnék a tengerpartra menni. Hogy őszinte legyek veled, David, a tengerpartra akarok menni. Csak a tengerhez, ha megnyertük a háborút. És nagyon szeretnék inni egy sört.

- mondta az ukrán elnök.

A beszélgetésben felmerült a kérdés, hogy mi lenne akkor, ha meghalna Putyin. Zelenszkij úgy vélekedett, ha Putyin nem lesz, háború sem lesz, ugyanis az autoriter rendszer lényege, hogy minden egyetlen embertől függ. Mint mondta, ha meghalna, akkor minden intézmény leállna - írta az RTL.

Egy héttel ezelőtt a Naphíre annak kapcsán írt az ukrán elnökről, hogy a Time magazin az év emberévé választotta. Előtte pedig arról is beszámoltunk, hogy a Financial Times is Volodimir Zelenszkijt választotta az év emberévé 2022-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés