Hirdetés

Zelenszkij: megkezdődtek az ukrán ellentámadások

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy megkezdődött Ukrajna régóta várt ellentámadása Oroszország ellen.

Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij MTI

“Ellentámadások és védekező akciók zajlanak” - mondta szombaton az ukrán elnök. Hozzátette, hogy részletesen még nem beszélhet arról, hogy melyik szakaszában tart az ellentámadás.

Az ukrán csapatok keleten Bahmut közelében, délen Zaporizzsja közelében nyomultak előre, és nagy hatótávolságú csapásokat mértek orosz célpontokra, írja a BBC.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy pénteken megjelent videós interjúban kijelentette: "Határozottan kijelenthetjük, hogy az ukrán offenzíva elkezdődött".

Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után Zelenszkij "érdekesnek" nevezte az orosz vezető szavait. Fontosnak tartja, hogy Oroszország érezze, véleménye szerint “már nincs sok hátra”.

Dróntörmelék zuhant egy házra

Hivatkozás másolása

Zelenszkij a múlt éjszakai, orosz dróntámadás után tartott sajtótájékoztatót, amelyben hárman meghaltak és többen megsérültek Odesszában.

Egy lelőtt orosz drón lehulló törmeléke tüzet okozott a fekete-tengeri kikötőváros egyik lakónegyedében – közölték ukrán tisztviselők.

Az ukrán légierő tájékoztatása szerint a hat órán át tartó odesszai támadásban nyolc szárazföldi rakéta és 35 drón vett részt, a légvédelmi egységek pedig 20 drónt és két ballisztikus rakétát tudtak lelőni.

"A légiharc eredményeként az egyik drón törmeléke egy többemeletes házra zuhant, és tüzet okozott" - mondta Natalia Humeniuk, a déli katonai parancsnokság szóvivője.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint 27 ember, köztük három gyerek megsebesült, és 12 embert kellett kimenekíteni az épületből. A tüzet hamar el tudták oltani – közölték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés