Hirdetés

Magyarokkal találkozott Zelenszkij, ezt mondta

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az ukrán elnök szerint nagyon fontos megbeszélést folytattak.

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket - írja az MTI.

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy "a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára", és  hogy "Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz". Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel, amelyet a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezett, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

"Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást" 

- írta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés