Hirdetés

Zelenszkij: ez maga a pokol

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pokolinak nevezte a Donyeck keleti régiójában zajló harcokat. A területen a Moszkva-barát erők kemény harcokat folytatnak, miután Oroszország feladta az egyetlen regionális fővárost, Herszont - írja az Index.

Az oroszoknak mindenhol ugyanaz a céljuk: megalázni az embereket, amennyire csak lehet. De mi mindent helyreállítunk, higgyék el nekem. Mielőtt elmenekültek volna Herszonból, a megszállók tönkretették az összes kritikus infrastruktúrát, a kommunikációt, a vizet, a fűtést, az áramot

- nyilatkozta az ukrán elnök. Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a héten utasítást kaptak az orosz csapatok a főparancsnoktól, hogy azonnal vonuljanak ki Herszonból. Szergej Szurovikin azt közölte, hogy a város ellátásának fenntartása már nem lehetséges, ezért kell elhagyniuk a várost.

Az ellenséges katonák kivonulása óta a közösségi oldalakat elárasztották a Herszonban készült videók, amelyeken azt lehet látni, ahogy a civilek az utcákon ünnepelnek és köszöntik az ukrán katonákat. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés